субота, 04 березня 2023 11:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки російських військових перебуває в Білорусі ‒ прикордонники фіксують зміни

Скільки російських військових перебуває в Білорусі ‒ прикордонники фіксують зміни
На території Білорусі продовжують перебувати до 10 тис. російських військових. Фото: tsn.ua

На території Білорусі кількість військовослужбовців РФ постійно змінюється, але не перевищує 9-10 тис.

Частину російських військових, які пройшли певну підготовку, вже перемістили з Білорусі. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає Gazeta.ua.

За його словами, після завершення навчань російські військові посилюють ворожі угрупування на сході України.

"Тому кількість російських військових на території Білорусі може зменшуватися або коригуватися. Після того, як всі підрозділи будуть виведені на територію Росії, скоріше за все, туди зайдуть нові для того, щоб там із ними проводилася підготовка. На цей час ми не фіксуємо на території Білорусі якогось ударного угруповання, яке б могло здійснити вторгнення на територію нашої країни", – наголосив Демченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін і всі його спільники мають отримати вироки – Зеленський

Водночас, за його словами, білоруська влада продовжує підтримувати Росію у її війні проти України. Зокрема, надає свою територію, інфраструктуру та повітряний простір для армії РФ.

"Ситуація залишається повністю контрольованою по всій лінії кордону з Білоруссю. Якихось нестандартних ситуацій або ж переміщення військової техніки та особового складу по той бік ми не відмічаємо останнім часом", – каже Демченко.

Втім, за його словами, ворога не варто недооцінювати. Особливо в умовах тиску, який Росія здійснює на Білорусь.

"Ми маємо бути готовими до будь-якого розвитку ситуації. Ми продовжуємо укріплювати як наш кордон по всій протяжності – від Волині до Чернігівської області. Щоб всі Сили оборони України мали можливості відбити будь-яку атаку, яку ворог, не дай боже, спробує повторно здійснити із напрямку Білорусі", – додав Демченко.

Російський диктатор Володимир Путін не полишає спроб втягнути збройні сили Білорусі у війну проти України. Водночас самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко цілком розуміє наслідки такого кроку.

У білорусів на сьогодні немає жодного бажання воювати проти українців, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «Скільки російських військових перебуває в Білорусі ‒ прикордонники фіксують зміни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі