пʼятниця, 03 березня 2023 12:49

Спецтема: Війна Росії проти України

"Небезпечна ситуація" – Данілов оцінив можливість участі Білорусі у війні

"Небезпечна ситуація" – Данілов оцінив можливість участі Білорусі у війні
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов прокоментував можливу участь Білорусі у війні проти України. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російський диктатор Володимир Путін не полишає спроб втягнути збройні сили Білорусі у війну проти України. Водночас самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко цілком розуміє наслідки такого кроку.

У білорусів на сьогодні немає жодного бажання воювати проти українців, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов у інтерв'ю "РБК-Україна".

"Попри те, що Путін постійно хоче Лукашенка умовно "згвалтувати", щоб він прийняв ті чи інші потрібні РФ рішення, білоруський диктатор розуміє, чим це все може закінчитися. Тому я не думаю, що Путіну вдасться його дотиснути. Навіть не знаю, що має статися, щоб президенту РФ це вдалося", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи зможе РФ втягнути Китай у війну проти України – відповідь РНБО

Україна належно оцінює відсутність у білорусів бажання воювати проти наших Збройних сил, й відповідно не планує військових операцій проти Білорусі.

"Для нас це дуже небезпечна ситуація з урахуванням того, що ми на сьогодні маємо величезну лінію фронту саме з РФ. Я б відокремлював білоруський народ від білоруської влади. Багато білорусів воюють на нашому боці й ми їм за це вдячні", – додав Данілов.

У неділю, 26 лютого, у Білорусі на військовому аеродромі "Мачулищі", звідки злітають російські ракетоносії МіГ-31, пролунали вибухи.

Внаслідок вибухів було підірвано російський літак ДРЛО А-50 ВКС РФ.

Представник ініціативи Bypol Олександр Азаров повідомив, що за цим стоять білоруські партизани, літак атакували дронами-камікадзе.

Зараз ви читаєте новину «"Небезпечна ситуація" – Данілов оцінив можливість участі Білорусі у війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі