четвер, 11 липня 2024 15:20

Скандальний одеський воєнком вигадав цинічний спосіб виїжджати на Сейшели та в Іспанію. Справу передали до суду

Скандальний одеський воєнком вигадав цинічний спосіб виїжджати на Сейшели та в Іспанію. Справу передали до суду
Євген Борисов у скляному боксі в залі Печерського райсуду міста Києва, липень 2023 року. Фото: suspilne.media

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова.

Він не з'являвся на службу без поважних причин та ухилявся від несення обов'язків військової служби, повідомив сайт ДБР.

Обвинувальний акт направили до суду.

За даними слідства, Борисов виїздив за межі України у 2022-23 роках начебто на лікування після поранення на фронті. Виїзд оформляв собі за допомоги знайомого лікаря.

Насправді він їздив на коштовні курорти Сейшельських Островів та Іспанії, повідомило бюро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАЗК розпочало перевірку голови Нацполіції після розслідування Bihus.Info

"Під час розслідування також було встановлено факт використання ексвоєнкомом підробленого документа, як підставу для нез'явлення вчасно на військову службу", - пише ДБР.

Борисову висувають обвинувачення за трьома кримінальними статтями.

Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Торік у липні Печерський районний суд міста Києва арештував Борисова на два місяці з можливістю внесення 150 млн грн застави. Днем раніше Державне бюро розслідувань затримало експосадовця.

ЗМІ повідомляли, що у родини Борисова з'явилась вілла в Іспанії за понад €3 млн, у його дружини - офісне приміщення на головній вулиці Марбельї, а також кілька дорогих автівок.

Суд арештував майно, гроші та банківські рахунки Борисова. У травні цього року ДБР затримало експосадовця у Києві після того, як за нього внесли 12 млн грн застави.

Зараз ви читаєте новину «Скандальний одеський воєнком вигадав цинічний спосіб виїжджати на Сейшели та в Іспанію. Справу передали до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі