вівторок, 16 квітня 2024 01:38

Ситуація поблизу Часового Яру постійно змінюється

Ситуація поблизу Часового Яру постійно змінюється
Окупанти посилили штурми біля Часового Яру. Фото: Getty Images

Тактична ситуація поблизу Часового Яру постійно змінюється.

Ворог намагається штурмувати, намагаючись максимально використовувати свою перевагу в повітрі. Про це повідомив начальник пресслужби 26-ї окремої артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича Олег Калашніков в етері телеканалу "Еспресо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті - свіжі карти

"Сили оборони тримають оборону на цьому напрямку. Не можна сказати, що тільки ворог намагається штурмувати. Сили оборони також штурмують позиції противника, відбивають деякі оборонні рубежі росіян і вогневі точки. Тобто тактична ситуація досить динамічна, непроста і постійно змінюється", – розповів Калашніков.

За його словами, ворог намагається штурмувати поблизу Часового Яру, намагаючись максимально використовувати свою перевагу в повітрі.

"На сьогодні ми бачимо наміри ворога саме в штурмових діях. Збільшилася кількість російських КАБів, які ворог намагається скидати на Часів Яр, на оборонні рубежі та позиції ЗСУ. Противник намагається максимально використовувати свою перевагу в повітрі. Досить щільно і на постійній основі працює артилерія РФ, як ствольна, так і РСЗВ. Зараз росіяни намагаються тиснути нас будь-де. Вони шукають слабинку, намагаються продавлювати нас, застосовуючи безпосередньо як піхотні підрозділи, так і механізовану складову. Ворог застосовує як важку бронетехніку, так і броньовані машини. Однак Сили оборони тримаються", – додав пресофіцер 26-ї артбригади.

Вранці Генеральний штаб Збройних сил України повідомив про відбиття російських атак на Бахмутському, Авдіївському і Херсонському напрямках. На Бахмутському напрямку відбили 36 атак.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація поблизу Часового Яру постійно змінюється». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі