четвер, 04 січня 2024 07:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті - свіжі карти
8

Карти боїв
Фото: understandingwar.org
Карти боїв
Карти боїв
Карти боїв
Карти боїв

Російські окупанти намагаються вести наступальні дії на Донбасі на північний захід від Бахмута.

Водночас ЗСУ досягли на південному фронті певного прогресу на Запоріжжі, йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"Частини 98-ї повітряно-десантної дивізії РФ просунулися на північ від дороги Бахмут - Хромове між Богданівкою та Хромовим. Також російські війська намагаються просунутися до Часового Яру (на захід від Бахмута)", - сказано в повідомленні.

Тривають позиційні бойові дії в районі Богданівки та Хромового, а також поблизу Іванівського, у районі Курдюмівки, Кліщіївки та Андріївки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обмін військовополоненими - аналітики з'ясували приховані мотиви РФ

Російські війська досягли незначного успіху на північно-західному березі Ізмайлівського ставка на околиці Первомайського, що на південний захід від Авдіївки.

Позиційні бої тривали на північний захід від Авдіївки в районі Новобахмутівки, Степового та Бéрдичів; на північно-західній та південно-східній околицях Авдіївки; на південний захід від Авдіївки біля Невельського та Первомайського.

Російські війська нещодавно досягли підтверджених успіхів під час наземної атаки на південний захід від Донецька - на південно-східній околиці селища Побєда.

"ЗСУ досягли незначного прогресу в Запорізькій області. Український Генштаб повідомив, що українські сили просунулися на схід від Роботиного біля Вербового", - звітують експерти.

Сили оборони України продовжують активними діями завдавати окупаційним військам РФ втрат у живій силі та техніці, виснажуючи ворога вздовж усієї лінії фронту. Протягом минулої доби на передовій відбулося 58 бойових зіткнень, повідомив уранці 4 січня Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті - свіжі карти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі