четвер, 29 січня 2015 15:52

Ситуація на Донбасі напружена, але контрольована - Муженко

Ситуація на Донбасі напружена, але контрольована - Муженко
Фото: onpress.info

Обстановка в зоні АТО напружена, але повністю контрольована українськими військовими.

Про це заявляє начальник Генштабу Віктор Муженко, передає ТСН.

За його словами, у результаті активізації бойовиків 15 січня та інтенсифікації обстрілу з їхнього боку з 2 січня Збройні сили України були змушені провести низку операцій щодо стабілізації обстановки.

"В результаті цих операцій нам вдалося стабілізувати обстановку у Донецькому напрямку - Оленівці, Пісках, Авдіївці. Нам вдалося зайняти ряд вигідних позицій і на сьогодні повністю здійснювати контроль над територією, де розміщений Донецький аеропорт", - сказав він.

Начальник Генштабу також наголосив, що стабілізована ситуація на півночі Горлівки і зазначив, що взяті під контроль сил АТО підступи до Авдіївки.

Говорячи про Луганський напрям, Муженко зазначив, що особливо інтенсивні бойові дії ведуться на сході й півдні міста Дебальцеве.

"Є ряд загроз і ми проводимо заходи щодо їхнього попередження та ліквідації. НВФ продовжують інтенсивно обстрілювати всі позиції українських військ, особливо ті, які знаходяться на лінії розмежування з територією так званої ЛНР", - підкреслив він. 

Зараз ви читаєте новину «Ситуація на Донбасі напружена, але контрольована - Муженко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі