пʼятниця, 04 серпня 2023 19:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Сили оборони відбили атаки окупантів на п'яти напрямках: головне зі зведення Генштабу

Сили оборони відбили атаки окупантів на п'яти напрямках: головне зі зведення Генштабу
Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Фото: Генштаб ЗСУ

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Протягом доби відбулось 30 бойових зіткнень. Про це ввечері 4 серпня повідомив Генштаб ЗСУ.

Авіація сил оборони за добу завдала сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили дев'ять артилерійських засобів на вогневих позиціях та два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога.

Протягом доби ворог завдав 39 авіаційних ударів (застосувавши два ударні дрони Shahed-136/131, усі було знищено) та здійснив 43 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціям наших військ та населеним пунктам.

Внаслідок російських терористичних атак, нажаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирський показав відео знищення ворожого мінометного розрахунку

На Бахмутському напрямку сили оборони стримують противника в районах Кліщіївка та Курдюмівка.

На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Благодатного.

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії противника наші захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Авдіївки.

На Запорізькому напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новопокровки.

На Мар'їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районах Мар'їнки та Красногорівки.

На Сіверському, Слобожанському, Куп'янському, Лиманському, Херсонському напрямках ворог обстріляв ряд населених пунктів.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

Ворог продовжує приховувати свої втрати. Для цього активно використовує мобільні крематорії. Зокрема, встановлено, що один з таких крематоріїв у режимі 24/7 наразі працює у північно-східній частині окупованого міста Мелітополь Запорізької області, при цьому перевезення тіл загиблих окупантів здійснюється бортовими вантажівками.

Крім того, місцеві мешканці скаржаться на постійний трупний сморід в місті, особливо вночі.

Під час контранступу на українських військових чекають важкі бої. Російській армії вдалося створити значну оборону окупованих територій.

Збройні сили України мають значний бойовий потенціал, заявив на пресбрифінгу представник Пентагону генерал Патрік Райдер.

Пентагон постійно перебуває на зв'язку з партнерами, щоб надати необхідну військову підтримку ЗСУ у боротьбі з агресором.

Зараз ви читаєте новину «Сили оборони відбили атаки окупантів на п'яти напрямках: головне зі зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі