четвер, 14 грудня 2023 20:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Сили оборони відбили всі атаки ворога на шести напрямках: головне зі зведення Генштабу

Сили оборони відбили всі атаки ворога на шести напрямках: головне зі зведення Генштабу
Українські воїни надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області. Фото: Генштаб

Українські воїни надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області, продовжують завдавати вогневого ураження противнику.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по двох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ уразили два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Про це ввечері 14 грудня повідомив Генштаб ЗСУ.

Протягом доби відбулось 82 бойових зіткнення. Ворог завдав чотири ракетних та 32 авіаційних удари, здійснив 29 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін випадково проговорився про втрати Росії на війні проти України

На Куп'янському напрямку українські захисники відбили 13 атак ворога в районі Синьківки Харківської області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили атаку ворога східніше Тернів Донецької області. Також окупанти завдали авіаційного удару в районі Серебрянського лісництва Луганської області.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили сім атак противника біля Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Так, українські захисники відбили 19 атак противника східніше Новобахмутівки, Авдіївки та ще 17 - південніше Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районі Новомихайлівки Донецької області. Тут противник, за підтримки авіації, здійснив 11 безуспішних атак позицій наших захисників.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили дев'ять атак противника північніше Приютного, західніше та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнали Херсон та ще ряд населених пунктів.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

На півдні росіяни зараз намагаються закріпитися на другій лінії оборони. Там, де є залізобетонні конструкції.

Про ситуацію на лівому березі Дніпра на Херсонщині розповіла речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк після того, як учора в Інституті вивчення війни (ISW) заявили, що росіянам нібито вдалося відбити там декілька позицій ЗСУ.

Позиції утримані, жодної не здано, попри те, що ворог час від часу продовжує штурмувати позиції та намагатися вибивати нас із зайнятих територій, сказала вона.

Зараз ви читаєте новину «Сили оборони відбили всі атаки ворога на шести напрямках: головне зі зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі