четвер, 27 липня 2023 19:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Сили оборони відбили всі атаки ворога на чотирьох напрямках: головне зі зведення Генштабу

Сили оборони відбили всі атаки ворога на чотирьох напрямках: головне зі зведення Генштабу
Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Фото: Генштаб

Ворог зосереджує основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, де тривають важкі бої.

Протягом доби відбулось 30 бойових зіткнень. Про це ввечері 27 липня повідомив Генштаб ЗСУ.

Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Авіація сил оборони за добу завдала шість ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, один – по зенітно-ракетних комплексах та один – по пункту управління ворога.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили один пункт управління, один район зосередження особового складу, п'ять артилерійських засобів на вогневих позиціях, один склад пально-мастильних матеріалів та одну станцію радіоелектронної боротьби противника.

Протягом доби російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по території України, застосувавши дві ракети "Калібр" по портовій інфраструктурі Одещини та вісім ударних дронів типу Shahed. В результаті успішної бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил усі вісім дронів було знищено.

Загалом, ворог завдав 27 авіаційних ударів та здійснив понад 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнала портова інфраструктура на півдні України та житлові будинки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна нарощує темпи контрнаступу, розгортаючи тисячі додаткових військ на південному фронті – CNN

На Лиманському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Надії Луганської області.

На Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили атаки противника в районі південніше Кліщіївки.

На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Авдіївки.

На Мар'їнському напрямку, сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі міста Мар'їнка.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів.

На Куп'янському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Ізюмського Харківської області.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

Збройні сили України на південному фронті 26 липня розпочали значну контрнаступальну операцію на заході Запорізької області з використанням великої кількості техніки.

Ситуація в Харківській та Луганській областях лишається складною, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої на Донбасі тривають.

Зараз ви читаєте новину «Сили оборони відбили всі атаки ворога на чотирьох напрямках: головне зі зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі