пʼятниця, 21 травня 2021 20:30

СБУ зупинила діяльність ботоферми

СБУ зупинила діяльність ботоферми
Ботоферма поширювала російську пропаганду. Фото: СБУ

СБУ у Чернігові припинила діяльність ботоферми з 2,5 тис. акаунтів.

Виконавцями керували організатори з РФ, повідомляє пресслужба СБУ.

Боти поширювали фейкову інформацію для поширення паніки. Намагалися дискредитувати українську владу і закликали до повалення конституційного ладу. Повідомляли про фейкові мінування об'єктів, у тому числі критичної інфраструктури.

Використовували спеціалізований апаратно-програмний комплекс, через який здійснювали трансакції у санкційних електронних платіжних системах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook видалив ботоферми, які працювали на "Слугу народу"

Правоохоронці вилучили сім 16-ти канальних GSM-шлюзів, дві сім-банки на 128 карток кожен, 370 сім-карток російського мобільного оператора та три ноутбуки, через які керували ботофермою.

СБУ припинила діяльність мережі інтернет-агітаторів та ботоферми в Одесі. Вони займалися розпалюванням міжнаціональної ворожнечі та пропагандою сепаратизму, передає СБУ. Агітаторами виявилось п'ятеро мешканців Одеси. Вони виконували замовлення кураторів на зйомку, публікацію та поширення неправдивої інформації про ситуацію в Україні.

Зараз ви читаєте новину «СБУ зупинила діяльність ботоферми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі