вівторок, 07 квітня 2015 13:48

СБУ затримала росіянку, підозрювану в підриві стели в Харкові

У Харкові Служба безпеки України затримала ймовірного організатора вибухів у місті, у тому числі підриву стели на проспекті Правди. Про це повідомили у прес-службі СБУ.

"Громадянка Російської Федерації, співробітниця так званого "міністерства державної безпеки ДНР" на прізвисько "Тереза" координувала злочинну діяльність диверсійних груп у Харківському регіоні. Встановлено, що на початку 2014 року вона була активною учасницею харківського "антимайдану" та проросійських протестних акцій. Згодом приєдналася до терористів у Донецьку, де була зарахована до "міністерства", яке під керівництвом російських спецслужб формує диверсійні групи для вчинення терактів в українських містах. За завданням свого керівника на прізвисько "Док" громадянка РФ прибула у лютому до Харкова для збору розвідувальної інформації та координації діяльності диверсійно-підривних груп", - повідомили у прес-службі СБУ.

Автор: sbu.gov.ua
 
Автор: sbu.gov.ua
 

За місцем її тимчасового проживання виявлено саморобний вибуховий пристрій, військове спорядження, антиукраїнську символіку.

Як повідомляли раніше, у Харкові сьогодні вночі невідомі підірвали стелу із прапором України на проспекті Правди. Підрив стели назвали терористичним актом.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала росіянку, підозрювану в підриві стели в Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі