понеділок, 29 серпня 2022 17:21

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ "спакувала" ділків, які вивозили ухилянтів за кордон
4

Працівники Служби безпеки України ліквідували схему виїзду ухилянтів за кордон. Призовників вивозили як "студентів" європейських вищих навчальних закладів.

Два канали незаконного виїзду за кордон ухилянтів заблокували в Києві та Кропивницькому. Про це повідомила СБУ в Telegram 29 серпня.

Так, у Києві затримано місцевого жителя, який пропонував призовникам "придбати" у нього фальшиві запрошення на здобуття освіти, студентський квиток та довідку про навчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заховався у вантажному потязі: "горе-мандрівник" тікав від мобілізації у Молдову

СБУ ліквідувала схему виїзду ухилянтів за кордон
Фото: t.me/SBUkr
СБУ ліквідувала схему виїзду ухилянтів за кордон
СБУ ліквідувала схему виїзду ухилянтів за кордон
СБУ ліквідувала схему виїзду ухилянтів за кордон

"За даними слідства, зловмисник виготовляв підробки власноруч, облаштувавши підпільний цех з відповідним типографським обладнанням у власній квартирі. Вартість "пакету документів" оцінював у 1,5 тисячі євро", – зазначили в повідомленні.

Іншого ділка викрили в Кропивницькому.

"Він продавав підроблені посвідчення внутрішньо переміщених осіб, які нібито потребують медичної реабілітації за кордоном. Вартість "послуги" становила 3,5 тисячі доларів з людини", – повідомили в СБУ.

На Запоріжжі викрили двох учасників корупційної схеми перетину громадянами лінії зіткнення.

Затримані вимагали від громадян кошти за швидкий та позитивний розгляд заявок для виїзду на тимчасово непідконтрольну територію України, повідомляє Офіс генерального прокурора.

Зараз ви читаєте новину «СБУ "спакувала" ділків, які вивозили ухилянтів за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі