вівторок, 25 жовтня 2022 14:48

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ повідомила про підозру російському міністру – "світить" 15 років тюрми

СБУ повідомила про підозру російському міністру – "світить" 15 років тюрми
Міністр транспорту РФ Віталій Савельєв сприяв переправленню в окупований Крим майже 300 одиниць ворожої бронетехніки, повідомила СБУ. Фотоколаж: t.me/SBUkr

Служба безпеки України повідомила про підозру міністру транспорту Російської Федерації Віталію Савельєву.

Підозра за кримінальними статтями – пособництво у плануванні, підготовці, розв'язуванні та веденні агресивної війни, незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Санкція статей передбачає покарання до 15 років ув'язнення. Про це СБУ повідомила у вівторок.

Савельєв сприяв міноборони країни-агресора у переміщенні особового складу, озброєння і військової техніки окупантів до кордонів України та у захоплені райони.

"Переправлення ворожих колон здійснювали залізничним транспортом через територію тимчасово окупованого Криму", – розповіла СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній "регіонал" Богуслаєв має паспорт РФ – ЗМІ

У період з 26 березня 2021 року до 4 вересня цього року Савєльєв забезпечив перекидання до захопленого півострова майже 300 одиниць ворожої бронетехніки.

Серед техніки – російські танки, бронетранспортери, бойові машини піхоти і автоцистерни із сотнями тонн паливно-мастильних матеріалів.

Саме цю техніку окупанти задіяли на початку повномасштабного вторгнення, зокрема у бойових діях у Херсонській, Запорізькій і Донецькій областях.

Для переміщення військових ешелонів було використано понад 250 вагонів.

СБУ розшукує заступника голови Ради безпеки РФ, колишнього російського президента Дмитра Медведєва.

Також оголосили в розшук директора ФСБ Олександра Бортнікова, спікера російської думи В'ячеслава Володіна, спікерку Ради Федерації Валентину Матвієнко, міністра оборони Сергія Шойгу, представника Путіна Ігоря Щоголєва, секретаря Радбезу РФ Миколу Патрушева.

У серпні СБУ оголосила про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу голові Чеченської Республіки РФ Рамзану Кадирову.

Зараз ви читаєте новину «СБУ повідомила про підозру російському міністру – "світить" 15 років тюрми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі