пʼятниця, 04 липня 2014 16:27

Спецтема: Війна на Донбасі

СБУ підозрює Кисельова у фінансуванні терористів Донбасу

СБУ підозрює Кисельова у фінансуванні терористів Донбасу
Фото: google.com.ua

Служба безпеки України розслідує кримінальну справу щодо російського журналіста Дмитра Кисельова за статтею КК України "фінансування тероризму".

"Організатори і фінансисти тероризму в Україні сьогодні не тільки стають підозрюваними, але щодо них, у тому числі керівника цього інформаційного агентства ("Росія сьогодні" — ред.) і проводиться розслідування за статтею "фінансування тероризму, сприяння терористичної діяльності", - повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко на брифінгу в п'ятницю, уточнивши перед цим, що мова йде про російського журналіста Кисельова.

За його словами, фінансування сепаратизму і тероризму в Україні здійснюється з допомогою російських банківських установ, і колишніх українських посадовців, у тому числі з Міністерства оборони.

"Третя складова, яка нами задокументована, - це в тому числі через Міжнародний інститут преси, очолюваний паном Кисельовим, який так підступно й нахабно коментує і перекручує інформаційну ситуацію з України, у тому числі через цей інститут. Через цей інститут йде фінансування сепаратистських організацій", - сказав глава СБУ.

Він додав, що спецслужба України спільно з Держфінмоніторингом відразу ж блокує відповідні рахунки, після того, як про них стає відомо.

Зараз ви читаєте новину «СБУ підозрює Кисельова у фінансуванні терористів Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі