середа, 16 січня 2019 08:55

Шахраї полюють на інтернет-продавців: розповіли про схеми

Шахраї полюють на інтернет-продавців: розповіли про схеми
Шахраї навчилися обманювати продавців в інтернеті. Своїх жертв аферисти залишають без грошей і без товару.Фото - Корупція.Інфо

Шахраї навчилися обманювати продавців в інтернеті. Своїх жертв аферисти залишають без грошей і без товару.

Так, Валентина Міщенко продавала дитячий візочок через сайт оголошень. Покупець запропонував перерахувати гроші на картку, а забрати товар повинен був кур'єр. Після жінці прийшло повідомлення, що на рахунок надійшло 1435 грн.

"Приходить SMS про нібито зарахування грошей, дивлюся - номер не той. Я вирішила зателефонувати в банк, уточнити чи прийшли гроші на рахунок. Нічого не приходило. І я зрозуміла, що це шахраї", - розповідає Валентина, передає "Сегодня".

Жінка віддавати візочок кур'єру відмовилася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенець із Донбасу видурив у пенсіонерки $6 тис.

Фінансистка Тетяна Пономарьова каже: відрізнити справжні банківські повідомлення про зарахування коштів від "липових", які надсилають шахраї, зовсім неважко. Головне - знати, на що звертати увагу.

"Банки, як правило, відправляють повідомлення, яке складається з чотирьох-або семизначного номера телефону, або це буде назва банку замість звичайного номера. Якщо надсилається SMS з 11-значного номера - з такого, як користуємося ми, то це можна вважати шахрайством" , - пояснює Пономарьова.

Шахраї придумали десятки схем, як виманити гроші у користувачів сайтів оголошень. Наприклад, замість SMS можуть дзвонити нібито від імені банку і переконувати в надходженні коштів на ваш рахунок. Втім, справжні працівники фінансових установ так чинити не мають права.

На Дніпропетровщині шахраї обкрадали банківські картки. Вони зчитували інформацію із карток клієнтів у закладах харчування та роздрібної торгівлі та знімали гроші. Шахраями виявилися 3 мешканців Дніпра. Один із них – правоохоронець.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї полюють на інтернет-продавців: розповіли про схеми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі