понеділок, 08 лютого 2021 10:07

Рятувальники попереджають про можливі підтоплення

Рятувальники попереджають про можливі підтоплення
Рятувальники попереджають, що на річках Закарпатської області рівень води може збільшитись. Фото: pixabay

У річках на заході України сьогодні може підвищитись рівень води.

Унаслідок цього дороги та сільські угіддя можуть бути підтоплені, повідомляє пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій - ДСНС.

Причиною стало збільшення льоду. На річках басейну Прип'яті - на 0,1 - 0,5 м, можливі затоплення присадибних дiлянок у Ратнівському районі Волинської області. Синоптики оголосили жовтий рівень небезпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли в Україну прийде весна: прогноз синоптика

Рятувальники попереджають, що на річках Закарпатської області рівень води може збільшитись від 0,5 до 1,2 м. На більшості річок в межах русел буде без негативних наслідків. Але може сформуватися сток, який затопить понижені ділянки, особливо в населених пунктах.

Також вода може вийти на заплаву і на річці Латориця - місто Мукачево - і річці Стара - село Зняцьово, рівень небезпеки жовтий. У нижніх течіях річки Латориця - місто Чоп - збережеться високий шар води на заплаві, рівень небезпеки жовтий.

У нижніх течіях річки Боржава також утримається вода на заплаві. Через це можливі підтоплення автодороги Шаланки і сільгоспугідь сіл Заріччя, Сільце, Кам'янське, рiвень небезпеки помаранчевий.

8 лютого в Україні будуть сніг і мороз у більшості областей. У західних, північних та центральних областях значний сніг. На півдні та в Карпатському регіоні сніг з дощем, налипання мокрого снігу, ожеледь. На Закарпатті значний дощ, на дорогах ожеледиця.

Зараз ви читаєте новину «Рятувальники попереджають про можливі підтоплення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі