пʼятниця, 15 липня 2022 19:38

Розтрата 85 млн грн: колишньому голові Приватбанку оголосили підозру, він в Ізраїлі

Розтрата 85 млн грн: колишньому голові Приватбанку оголосили підозру, він в Ізраїлі
Олександр Дубілет виїхав в Ізраїль. Фото: gorod.dp.ua

Колишньому голові правління Приватбанку Олександру Дубілету, його першому заступнику Володимиру Яценку і двом колишнім керівницям департаментів банку повідомили про підозру у розтраті 85,2 млн грн.

Про підозри повідомило Національне антикорупційне бюро.

За версією слідства, у грудні 2016 року за день до визнання Приватбанку неплатоспроможним на підставі неправдивих документів, підозрювані виплатили коштом банку близько 223 млн грн на користь підконтрольних і пов'язаних з банком компаній.

Кошти перерахували декількома траншами на дві різні компанії.

85,2 млн грн – на рахунок однієї пов'язаної з учасниками схеми компанії, 136,8 млн грн – на користь іншої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потап і Настя Каменських, розбійний напад на журналістів і депутати: як Коломойський відгуляв день народження

Щодо епізоду розтрати 136,8 млн детективи вже повідомляли фігурантів про підозру торік у лютому.

"За час розслідування НАБУ і САП встановили нові факти і виявили додаткову розтрату у понад 85 млн грн. Таким чином, загальна сума збитків за двома епізодами становить близько 223 млн грн", – розповіли в Бюро.

Щодо колишніх керівниць, яким повідомили про підозру, то за даними ЗМІ йдеться про Олену Бичихіну і Надію Конопкіну.

Апеляційна палата Вищого антикорсуду сьогодні залишила без змін заочне триманні під вартою для Дубілета, повідомляє Центр протидії корупції.

"При чому наприкінці березня цього року один з адвокатів Дубілета вже намагався скасувати запобіжку через слідчу суддю. Тоді він обґрунтовував клопотання тим, що Дубілет хоче добровільно приїхати в Україну і мобілізуватися у військо. Але тільки у місті Дніпро, де він раніше проживав.

Зробити це йому нібито заважав запобіжний захід, бо як тільки Дубілет перетне кордон, його одразу мали б затримати і доставити до суду. В результаті слідча суддя повернула клопотання захиснику, бо КПК взагалі не передбачає можливість його подання стороною захисту", – пише ЦПК.

Торік у грудні Вищий антикорупційний суд заочно арештував Олександра Дубілета. Дубілет має громадянство Ізраїлю і проживає там, повідомляв його адвокат.

У травні 2021 року в Україні запрацював закон про заочне засудження.

Уряд націоналізував Приватбанк у грудні 2016-го. Щоб утримати його діє­здатним держава вклала 155 млрд грн.

У січні цього року Сполучені Штати Америки подали четвертий цивільний позов про конфіскацію майна, пов'язаного з олігархом Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим. Нерухомість утримувалася за рахунок коштів від розкрадань у Приватбанку, повідомляли США.

Зараз ви читаєте новину «Розтрата 85 млн грн: колишньому голові Приватбанку оголосили підозру, він в Ізраїлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі