понеділок, 26 лютого 2024 13:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Розгорнув польову кухню для "кадировців": спакували переселенця-зрадника

Розгорнув польову кухню для "кадировців": спакували переселенця-зрадника
СБУ викрила колаборанта, який розгорнув польову кухню для "кадировців" під час боїв за Миколаїв. Фото: t.me/SBUkr

Контррозвідка Служби безпеки викрила ще одного колаборанта, який співпрацював із російськими військами у період окупації частини Миколаївської області.

Зрадник розгорнув польову кухню для "кадировців" під час боїв за Миколаїв, повідомила 26 лютого пресслужба СБУ.

"Зловмисником виявився мешканець селища Новопетрівка Снігурівського району. Під час захоплення громади він розгорнув польову кухню для угруповань ворога, що зайшли до цього населеного пункту. Їдальню для окупантів їхній поплічник облаштував на території власного домоволодіння, а продукти для "меню" брав зі свого господарства. Також колаборант відвозив їжу в окопи, на передові позиції регулярних військ РФ", - звітує відомство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подружжя зрадників планували знеструмити Львів ракетою

Крім того чоловік ремонтував військову техніку "кадировців", які чергували на блокпостах та розграбовували приватні оселі місцевих жителів. У подальшому загарбники використовували відремонтовані транспортні засоби для втечі та вивезення викраденого майна на територію країни-агресорки.

Після звільнення селища фігурант переїхав до Хмельницького як переселенець. У такий спосіб він намагався "залягти на дно" та уникнути правосуддя.

Співробітники СБУ викрили зловмисника, встановили його місце тимчасового проживання та схопили.

Наразі триває розслідування. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру. Зловмиснику загрожує до 5 років тюрми з конфіскацією майна.

Кіберфахівці Служби безпеки викрили ще одного інформатора російських спецслужб, який коригував повітряні удари РФ по критичній інфраструктурі Харкова.

Серед основних цілей ворога були стратегічно важливі підприємства, зокрема оборонно-промислового комплексу України.

Зараз ви читаєте новину «Розгорнув польову кухню для "кадировців": спакували переселенця-зрадника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі