четвер, 15 грудня 2022 18:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни пробують наступати ‒ свіжі дані про ситуацію на фронті

Росіяни пробують наступати ‒ свіжі дані про ситуацію на фронті
Біля Бахмута та Авдіївки тривають найзапекліші бої. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники намагаються наступати на Бахмутському та Авдіївському напрямках фронту.

Противник також хоче покращити своє тактичне положення на Лиманському напрямку. А на Куп'янському та Запорізькому ‒ нарощує угруповання. Про це у вечірньому зведенні 15 грудня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

На інших напрямках ворог зосереджує зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони України.

"На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Триває нарощування авіаційного угруповання та підрозділів збройних сил РФ на території Білорусі. На Слобожанському напрямку ворог здійснював танкові та артилерійські обстріли. На Куп'янському ‒ вогневого ураження зазнали райони семи населених пунктів Харківської та Луганської областей" ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пошкоджені будинки, магазини, школа і коледж: показали наслідки смертельного обстрілу Нікопольщини

Стріляли російські загарбники й на Лиманському напрямку. Там з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії противник обстріляв райони чотирьох населених пунктів. На Бахмутському напрямку ворог теж здійснював обстріли, зокрема, у районах 11 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку росіяни намагалися уразити позиції українських військ поблизу Авдіївки, Первомайського, Невельського, Георгіївки, Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує обстрілювати позиції наших військ та цивільну інфраструктуру вздовж правого берега Дніпра.

Найважчі бої на фронті нині тривають на сході України. Їх навіть можна порівняти з операціями Другої світової війни. Про це президент Володимир Зеленський розповів в інтерв'ю британському виданню "The Economist".

Міністр оборони України Олексій Резніков прогнозує, що Росія може розпочати нову хвилю наступу в Україні. Це може відбутися вже у лютому, коли завершиться підготовка мобілізованих у Росії резервістів, сказав український міністр в інтерв'ю The Guardian.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни пробують наступати ‒ свіжі дані про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі