пʼятниця, 13 січня 2023 12:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни постійно обстрілюють Очаків з двох причин – Кім

Росіяни постійно обстрілюють Очаків з двох причин – Кім
Артилерія російських загарбників. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Російські окупанти продовжують регулярно завдавати ударів по Очакову Миколаївської області.

Річ у тому, що там розташована критична портова інфраструктура. Також це точка, з якої наші Сили оборони можуть уражати позиції росіян. Зокрема, на Кінбурнській косі. Про це розповів голова обласної військової адміністрації Віталій Кім "24 каналу".

За його словами, зараз на Миколаївщині страждають дві громади – Очаківська й Куцурубська. Обидві розташовані на березі моря. Туди Росія дістає зброєю із зайнятої Кінбурнської косі. Саме цим Кім пояснює часті обстріли територій вказаних громад.

"Тому, що до неї вони дістають – до морської інфраструктури в Очакові та Куцурубі", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстріл Очакова: Кім заявив про влучання ракет у "могильник" для мін

Кім зазначив, що майже всі обстріли Миколаївщини, крім ракетних, йдуть з Кінбурнської коси. Ракетами по Миколаївській області за останній період ворог бив двічі – 8 та 31 грудня, за даними голови ОВА.

Днями на півдні України наші захисники "приземлили" російський безпілотник "Орлан-10". Цей БПЛА намагався проводити розвідку.

"Цю ситуацію ЗСУ контролюють. І якщо є можливість ураження – їх одразу збивають. Над звільненою Миколаївською областю безпілотники не літають", – сказав Кім.

9 січня Росія п'ять разів обстрілювала Очаків. Через це пошкоджено понад 200 житлових будинків.

Окупанти завдавали ударів по береговій смузі Очаківської громади. Постраждали 15 людей, серед них дворічна дитина. Чотирьох людей доставили до лікарень Миколаєва.

Також вибуховою хвилею пошкоджено дахи та вікна у Чорноморській, Куцурубській та Березанській громадах.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни постійно обстрілюють Очаків з двох причин – Кім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі