четвер, 21 вересня 2023 18:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни формують 12 штурмових рот для пробиття дірок в обороні ЗСУ: подробиці

Ворог тримає на Лимано-Куп'янському напрямку досить серйозні сили, застосовує сучасну техніку.

Росіяни також формують 12 штурмових рот, якими надалі буде намагатися пробивати дірки в обороні ЗСУ. Про це в ефірі "Еспресо" повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш.

"Це приблизно 2 тисячі військовослужбовців, які зараз завершують своє формування. Проте наші хлопці надійно тримають оборону, зокрема і на Лимано - Куп'янському напрямку, де працюють підрозділи "Азову", – зауважив він.

Євлаш додав, що українські бійці передали йому паспорти російських військових, які потрапили у полон. Це представники РФ. Тобто, зазнаючи потужного вогневого ураження, вони все одно продовжують лізти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ встановили вогневий контроль над важливою трасою: як це вплине на контрнаступ

"Противник тримає на Лимано-Куп'янському напрямку досить серйозні сили, застосовує свою сучасну техніку, як БМП-3, танки Т-90. Ворог робить акцент в основному на артилерії. Зараз відсутні там бойові зіткнення, після того, як загарбник добряче отримав по зубах", – зазначив він.

Євлаш також повідомив, що за минулу добу 552 рази ворог відкривав вогонь по наших окопах, також завдав 17 авіаударів.

"Найбільша інтенсивність ворога спостерігалася на Кремінському напрямку, де російські війська здійснили 190 обстрілів. Також гаряче було й у Сіверському районі біля Білогорівки та Роздолівки, там ворог застосовував артилерію 150 разів", – повідомив військовослужбовець.

Євлаш підкреслив, що українські захисники ефективно знищують ворожу техніку. За останню добу було ліквідовано 61 окупанта, також вдалося знищити ЗРК "Стріла-10".

Автор: Еспресо
  Ворог тримає на Лимано-Куп'янському напрямку досить серйозні сили
Ворог тримає на Лимано-Куп'янському напрямку досить серйозні сили

Темпи боїв біля Роботиного і Вербового знизилися, однак, Сили оборони просуваються вперед.

Продовжуються операції з висадки десанту ЗСУ на лівий берег Дніпра в Херсонській області.

Ситуація в Харківській та Луганській областях досі напружена, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої у Донецькій області тривають.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни формують 12 штурмових рот для пробиття дірок в обороні ЗСУ: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі