вівторок, 02 серпня 2022 05:42

Росія відповідальна за вбивство "азовців" в Оленівці - ISW

Росія відповідальна за вбивство "азовців" в Оленівці - ISW
Російські окупанти вбили полонених "азовців". Фото: eastnews.ua

Російські окупанти несуть відповідальність за вбивство 53 українських військовополонених у в'язниці в Оленівці Донецької області.

Це доводять супутникові знімки, повідомляє ISW.

На знімках видно, що в результаті атаки було пошкоджено тільки одну будівлю. Її стіни не були зруйновані і навколо не залишилося воронок від снарядів. Це дуже переконливо свідчить про те, що руйнування в'язниці було результатом закладеного всередині запального, або вибухової речовини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генпрокурор назвав зброю, якою вбили полонених "азовців" в Оленівці

Є докази того, що атака була здійснена не Києвом, заявив один американський чиновник.

Якби Україна використовувала для нанесення удару щось інше, а не HIMARS, атака майже напевно залишила б супутні пошкодження навколо об'єкта, включаючи воронки та інші пошкоджені будівлі.

Враховуючи оцінку США, що HIMARS не використовувалися при нападі, ISW вважає, що Росія несе всю відповідальність за цей напад на українських військовополонених.

Напередодні було опубліковані супутникові знімки, які підтверджують, що вибух в Оленівській в'язниці стався зсередини. Ймовірно, через термобаричний боєприпас.

У ніч на 29 липня росіяни вбили частину полонених військових полку "Азов", які перебували в колонії Оленівки. Загинули понад 50 українських захисників.

Росія звинуватила ЗСУ в обстрілі виправної колонії. Українські силові структури заявили, що вибух в Оленівці був російським терористичним актом.

30 липня окупанти виклали список прізвищ нібито поранених та загиблих. Українська сторона не може підтвердити чи спростувати ці повідомлення та перевіряє їх на правдивість.

Зараз ви читаєте новину «Росія відповідальна за вбивство "азовців" в Оленівці - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі