понеділок, 11 вересня 2023 05:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські окупанти пояснили, що заважає їхньому "успішного наступу"

Російські окупанти пояснили, що заважає їхньому "успішного наступу"
Окупантам не вистачає озброєння та обладнання. Фото: Новинарня

В окупантів не вистачає озброєння та обладнання.

І це, на думку російських бойовиків, заважає їхньому успішного наступу, йдеться у звіті ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повільно, але неухильно: ЗСУ продовжують просуватися – карти боїв ISW

Так, диверсійно-розвідувальна група "Русич" опублікувала список різних проблем, які зберігаються на лінії фронту. Бойовики заявили, що дальність і точність російської контрбатарейної боротьби поступаються українським можливостям. Окупантам не вистачає снарядів із лазерним наведенням, а також БПЛА для їхнього наведення.

Окупанти також зазначили, що російське РСЗВ "Торнадо-С" менш стійке до радіоелектронної боротьби, ніж українські системи HIMARS.

Також наголошується, що російські війська не евакуюють поранених і загиблих із прифронтових зон, і відсутність евакуації спонукала деяких російських військовослужбовців відмовитися від виконання бойових завдань. Якщо ситуація не зміниться, кількість дезертирів значно зросте.

Протягом 9 вересня на фронті відбулося понад 30 бойових зіткнень. Ворог завдав двох ракетних та 40 авіаційних ударів по Україні, здійснив понад 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як по позиціях українських військ так і по цивільних об'єктах.

Разом з тим протягом минулої доби авіація Сил оборони України завдала вісьмох ударів по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки противника.

За час контрнаступу українські захисники вже звільнили від російських загарбників близько 270 кв км території.

Успіхів ЗСУ досягають переважно на Бахмутському напрямку та на півдні України.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти пояснили, що заважає їхньому "успішного наступу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі