неділя, 10 грудня 2023 09:42

Росіяни знайшли заміну знищеному кораблю "Аскольд"

Росіяни знайшли заміну знищеному кораблю "Аскольд"
Росіяни пригнали із Татарстану корабель "Туча". Фото: defence-ua.com

Росія знайшла заміну знищеному в Керчі корвету "Аскольд".

Окупанти перегнали новий корабель із Татарстану. Про це з посиланням на інфографіку OSINT-аналітика MT_Anderson повідомляє Defence Express.

2 грудня введений до складу Чорноморського флоту РФ ракетний корвет "Циклон" перебував в акваторії тимчасово окупованого Севастополя. А знищений під час ракетної атаки 4 листопада 2023 року корвет "Аскольд" станом на 3 грудня 2023 проходив ремонт на заводі "Залив" у тимчасово окупованій Керчі. При цьому росіяни накрили згори ті ділянки корпусу "Аскольда", котрі зазнали найбільших руйнувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чорному морі російський пором дістав бортову пробоїну

Викликає також інтерес знімок за 5 грудня у Новоросійську, на якому два ракетні корвети проекту 22800 "Каракурт": "Амур", який добудований та уже пройшов випробування, але ще не прийнятий до складу ЧФ РФ, і, ймовірно, корабель "Туча". Останній перегнали до Новоросійська внутрішніми водними шляхами.

За даними аналітиків, корвет "Туча" був збудований на верфі міста Зєлєнодольск у Татарстані.

"Тому тут цілком логічно припустити, що новий носій "Калібрів" замість фактично знищеного корвета "Аскольд" росіяни перегнали до Новоросійска по Волго-Донському каналу. Корвет "Туча" спущений на воду в Зєлєнодольску в липні 2023 року", - йдеться у публікації.

Відомо, що корвет "Туча" має повне водозаміщення - 870 тонн, довжина та ширина його корпусу - 67 метрів та 11 метрів. Автономність плавання - до 15 діб, кількість екіпажу - 39 осіб.

Озброєння корабля складає 76-мм гармата, вісім пускових установок під ракети "Калібр" або "Онікс", "Панцир" у морській версії, дрон "Орлан-10".

Ввечері 4 листопада у тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи. Пізніше командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук повідомив, що українські пілоти завдали авіаударів по інфраструктурі суднобудівного заводу у Керчі.

У мережі показали ракетний корабель російського флоту "Аскольд" після ураження крилатою ракетою SCALP-EG. На кадрах видно, що ракета спричинили значні руйнування російського корабля.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни знайшли заміну знищеному кораблю "Аскольд"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі