вівторок, 20 червня 2023 17:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни замінували Запорізьку атомну станцію – Буданов

Росіяни замінували Запорізьку атомну станцію – Буданов
Російський терорист біля захопленої Запорізької атомної електростанції. Фото: Getty Images

Російські окупанти замінували ставок-охолоджувач Запорізької атомної електростанції.

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов в ефірі телемарафону.

Через те, що росіяни знищили греблю Каховської гідроелектростанції, вони зруйнували нормальний доступ води до охолоджувачів на ЗАЕС, сказав начальник ГУР.

"Але друге, найстрашніше, це те, що ЗАЕС була додатково замінована. І найстрашніше, що був замінований охолоджувач. Якщо вони виведуть його з ладу, то велика ймовірність, що будуть значні проблеми", – заявив Буданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Охолодження реакторів Запорізької АЕС: у МАГАТЕ висловили стурбованість

"На жаль, станом на зараз насправді певна загроза існує. Ще раз кажу певна. Тому що Запорізька АЕС як знаходилась, так і знаходиться під контролем окупаційних військ", – сказав начальник ГУР.

Російські окупаційні війська захопили Енергодар у березні минулого року. Там знаходиться Запорізька АЕС. Станція – найбільша за розмірами у Європі й третя у світі.

Торік Міжнародне агентство з атомної енергії оприлюднило звіт за підсумками інспекції на ЗАЕС. Ситуація є безпрецедентною, написали вони.

Окупанти перетворили станцію на військову базу, поставивши під загрозу весь континент, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни замінували Запорізьку атомну станцію – Буданов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі