субота, 30 грудня 2023 20:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни з великими втратами провалили штурм лівобережжя - Генштаб

Росіяни з великими втратами провалили штурм лівобережжя - Генштаб
Сили оборони України відбили понад 30 атак росіян. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупаційні війська намагались вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.

Протягом доби ворог здійснив 11 безуспішних штурмових дій, але наші підрозділи й надалі утримують зайняті позиції та завдають окупантам значних втрат. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Також Сили оборони України відбили 33 атаки окупантів на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському, Шахтарському і Запорізькому напрямках.

Протягом доби наша авіація завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу ворога.

Підрозділи ракетних військ уразили три зенітних ракетних комплекси, район зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, сім артилерійських засобів і три радіоелектронні станції окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина передала Україні більше сотні БМП Marder

Росіяни використовують тактику терору, завдають ударів, обстрілюють як військові, так і цивільні об'єкти. Ворог активно застосовує оперативно-тактичну авіацію і квадрокоптери типу FPV, проводить штурмові дії за підтримки бронетехніки, збільшив кількість авіаударів.

Протягом доби відбулось 49 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав три ракетних і 36 авіаударів, здійснив 31 обстріл із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах.

Сьогодні президент Володимир Зеленський зібрав засідання Ставки верховного головнокомандувача - підсумкове у цьому році.

За 675 днів втрати російських окупаційних військ в Україні становили 358 270 осіб. Сили оборони України знищили 11 053 броньованих машин росіян, 5969 танків, 329 літаків, 324 гелікоптера, 23 кораблів і катери і підводний човен.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни з великими втратами провалили штурм лівобережжя - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі