четвер, 09 червня 2022 10:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни вночі вдарили ракетою по Житомирщині: куди поцілили

Росіяни вночі вдарили ракетою по Житомирщині: куди поцілили
Це третій ракетний удар по Новоград-Волинському від початку повномасштабного вторгнення Росії. Фото: ілюстративне, Генштаб ЗСУ

У ніч на 9 червня російський ворог завдав ракетного удару по Новоград-Волинському на Житомирщині.

Інформації про загиблих та постраждалих немає, повідомив голова обласної військової адміністрації Віталій Бунечко в Тelegram.

"Близько 1:00 російською ракетою була пошкоджена багатоповерхова будівля у Новоград-Волинському. На місці події працюють правоохоронці", - написав Бунечко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив, що відбувається на Волинському та Поліському напрямках

Ракета у місто прилетіла з боку Білорусі. Вона влучила в нежитлове приміщення. Загиблих і травмованих немає. Після "прильоту" спалахнула пожежа. Її вже локалізували, уточнив начальник військової адміністрації Іван Туровський, пише Novograd.City.

Повітряна тривога у місті пролунала о 00:44. Скасували її лише о 1:37.

"Хочу звернутися до усіх жителів Новоград-Волинщини. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги. Одразу йдіть в укриття", - сказав Туровський.

Це третій ракетний удар по Новоград-Волинському від початку повномасштабного вторгнення Росії. До цього був "приліт" 7 квітня. Окупанти пошкодили один з об'єктів інфраструктури. Про загиблих або постраждалих тоді не повідомляли.

Житомирщина від початку війни потерпала від ворожих ракетних та авіаційних обстрілів. Наприкінці квітня, після контрнаступу ЗСУ, область почали відновлювати. А з 20 травня ворог знову почав атаки. Тоді прилетіло по Малину та Коростеню.

Унаслідок атаки на Малин загинув працівник Укрзалізниці. Ще декілька осіб зазнали поранень.

Унаслідок атаки на Коростень постраждалих не було, спрацювали сили протиповітряної оборони. Атакували місто, найімовірніше, ракетами повітряного базування. Їх могли запустити із винищувача з військового аеродрому в Барановичах Брестської області Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вночі вдарили ракетою по Житомирщині: куди поцілили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі