понеділок, 23 травня 2022 10:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни обстріляли Коростень ракетами: відомі місця "прильотів"

Росіяни обстріляли Коростень ракетами: відомі місця "прильотів"
Ракети у Коростень могли запустити із винищувача військового аеродрому у Білорусі. Фото: ілюстративне, Генштаб ЗСУ

У ніч на 23 травня Росія обстріляла ракетами місто Коростень Житомирської області.

Унаслідок атаки постраждалих немає, спрацювали сили протиповітряної оборони. Про це заявив голова обласної військової адміністрації Віталій Бунечко в телемарафоні "Єдині новини", передає Gazeta.ua.

"Близько 2:00 та 4:00 відбулися вибухи в Коростені. О 2:00 спрацювала ППО - і просто впав бовванець на один із жилих масивів. Значних пошкоджень немає. О 4:00 приліт у залізничну інфраструктуру", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетний "приліт" у Малин: розповіли про загиблих і місце влучання

Нічний удар по Коростеню могли завдати ракетами повітряного базування. Їх могли запустити із винищувача з військового аеродрому в Барановичах Брестської області Білорусі, за даними моніторингової групи "Беларускі Гаюн".

"Стало відомо, що сьогодні 1:30 – 1:35 з військового аеродрому в Барановичах пішов на зліт винищувач. 1:45 - Турів. Проліт винищувача у напрямку кордону з Україною. 1:58 - перші повідомлення про вибухи у Коростені Житомирської області", - ідеться в повідомленні.

За 1,5 год., стверджують аналітики, був ще один виліт винищувача. У районі 3:20 – 3:35 у Барановичах жителі знову чули відповідний звук.

"Після чого о 3:34 повідомляється про повітряну тривогу в Житомирській області й через 20 хв надходять повідомлення про черговий ракетний удар", - зазначили в повідомленні.

Про сильні вибухи в Коростені жителі почали повідомляти вночі. Згодом інформацію підтвердила заступник міського голови Наталія Чижевська. За її словами, люди почули звуки двох вибухів, яким передували спалахи. Пізніше Чижевська розповіла, що в місті пролунав ще один вибух.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни обстріляли Коростень ракетами: відомі місця "прильотів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі