пʼятниця, 09 вересня 2022 12:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни вигадали нову "столицю" окупованої Харківщини і в істериці тікають із Куп'янська

Російські військові оголосили Вовчанськ "столицею" тимчасово окупованої території Харківщини замість Куп'янська.

Вовчанськ розташований на півночі регіону неподалік від кордону з Росією. Про втечу туди росіян повідомив колаборант Євген Євтушенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це лише початок" – у Зеленського інтригують добрими новинами з фронту

Раніше американський Інститут вивчення війни інформував, що упродовж 72 год. Збройні сили України зможуть відвоювати Куп'янськ. Імовірно, через це окупаційний "уряд" вирішив тікати з Куп'янська, де вони перебували впродовж весни та літа. За словами Євтушенка, переїжджають росіяни "на тлі всіх подій".

Російські ЗМІ теж підтверджують, що ЗСУ вже надто близько підібралися до Куп'янська. Водночас офіційна Москва мовчить про втрату Балаклії на Харківщині та наближення наших захисників до Куп'янська.

Автор: скриншот
  Росіяни оголосили Вовчанськ центром окупованої Харківщини
Росіяни оголосили Вовчанськ центром окупованої Харківщини

Контрнаступ українських військових у Харківській області у розпалі. Наші захисники звільняють "велику кількість" населених пунктів. Водночас противник через страх тікає і розпускає деякі підрозділи, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Збройні сили України на південному сході Харківської області використовують передислокацію російських сил на південь, щоб провести ефективний контрнаступ на північний захід від Ізюма. Таким чином українським захисникам вже вдалося відвоювати 400 кв. км Харківщини.

Українські воїни записали відео з міста Балаклія у Харківській області. Відео опублікував президент Володимир Зеленський 8 вересня. "Все на своїх місцях. Прапор України у вільному українському місті під вільним українським небом! Дякую! Пишаюся! Бережіть себе! До перемоги! Слава Україні!" – заявив глава держави.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вигадали нову "столицю" окупованої Харківщини і в істериці тікають із Куп'янська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі