вівторок, 20 лютого 2024 13:42

Росіяни відправили 70-річні танки атакувати Роботине - Forbes

Росіяни відправили 70-річні танки атакувати Роботине - Forbes
Російські загарбники атакували Роботине танками Т-55. Фото: focus.ua

Російські загарбники після жорстких боїв за Авдіївку, у яких зазнали важких втрат, повірили у свої сили і пішли у наступ одразу на кількох напрямках.

Зокрема, під час атаки на Роботине Запорізької області окупанти задіяли немодернізовані 70-річні танки Т-55, пише Forbes.

У результаті 42-а мотострілецька дивізія зазнала катастрофи, намагаючись подолати рівнинну місцевість і дійти до позицій, які утримує 65-та механізована бригада ЗСУ.

Видання зазначає, що росіяни використали десятки 41-тонних чотиримісних Т-55, 13-тонних броньованих тягачів МТ-ЛБ на 13 осіб і 13-тонних бойових машин БМП, розрахованих на 11 бійців. Українські війська закидали їх касетними снарядами, протитанковими ракетами і змогли зупинити цю атаку.

Зокрема, аналітик з відкритих джерел Ендрю Перпетуа нарахував 28 пошкоджених, знищених і покинутих російських танків і бойових машин. При цьому було лише шість підбитих, знищених і покинутих українських танків і бойових машин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін прагне захопити п'ять важливих міст України - NYT

"Те, що росіяни не змогли збільшити свою вогневу перевагу після Авдіївки, не повинно викликати подиву. Російські військові спочатку направили 40 тис. військових, щоб атакувати гарнізон Авдіївки. Після того як 13 тис. росіян загинули або були поранені до початку грудня, Кремль послав 2-у та 41-у загальновійськові армії до Авдіївки. Ще тисячі людей загинули, у тому числі 1300 за один день, коли російська кампанія досягла кульмінації", - йдеться у публікації.

Видання зазначає, що зараз в Україні нараховується 470 тисяч російських військових, чверть з яких - піхота та екіпажі автотранспорту. В Авдіївці постраждали 6% загальної чисельності - кожен четвертий бойовий підрозділ.

Водночас Кремль продовжує мобілізувати війська і відновлює військову техніку. За даними аналітиків, росіяни мають достатньо людей і техніки, щоб продовжувати бойові дії до 2025 року.

"Але це не означає, що російська армія може протягом двох років витримувати ті зусилля, які були потрібні для захоплення Авдіївки. Очікуйте, що зимовий наступ Росії сповільниться. Кремль відновить свою наступальну бойову міць. В українців відчайдушно не вистачає боєприпасів, оскільки прихильні до Росії республіканці продовжують блокувати допомогу США", - додає Forbes.

Найбільше російських атак минулої доби відбито в районах Мар'їнки, Бахмута та Роботиного. Загалом на фронті відбулося 81 бойове зіткнення. Про це вранці 20 лютого повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито 11 атак загарбників біля Малинівки та Роботиного Запорізької області.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни відправили 70-річні танки атакувати Роботине - Forbes». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі