вівторок, 25 липня 2023 09:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни вбили майже пів тисячі українських дітей

Росіяни вбили майже пів тисячі українських дітей
Армія РФ вбила майже 500 українських дітей. Фото: t.me/verkhovnaradaukrainy

В Україні внаслідок збройної агресії Російської Федерації загинули щонайменше 497 дітей.

Стільки випадків задокументовано станом на ранок вівторка, 25 липня, повідомив Офіс генерального прокурора. Йдеться лише про офіційно зареєстровані випадки.

"Понад 1077 дітей дістали поранення різного ступеня тяжкості. Ці цифри не остаточні. Триває робота зі встановлення їх у місцях ведення бойових дій і на тимчасово окупованих та звільнених територіях", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вночі вдарила по Україні іранськими дронами: повідомляють про влучання

За минулу добу внаслідок ворожої атаки на міста Костянтинівки Донецької області загинув 10-річний хлопчик. Зазнали поранень четверо дітей віком від 5 до 12 років.

24 липня під час обстрілу росіянами села Піщаного Куп'янського району Харківської області поранено також 12-річного хлопчика.

Кількість загиблих внаслідок російського удару по Костянтинівці на Донеччині 24 липня зросла до двох осіб. Серед загиблих 10-річний хлопчик, який отримав поранення, несумісні з життям. Ще семеро людей поранено. Серед них ‒ четверо дітей. Це дівчатка 5, 11 і 12 років та 12-річний хлопчик.

Одна дитина серед поранених ‒ важка, її доправили до сусідньої області для надання висококваліфікованої медичної допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вбили майже пів тисячі українських дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі