понеділок, 12 серпня 2024 17:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни провалюють штурми. Генштаб ЗСУ нарахував 80 боїв з початку доби

Росіяни провалюють штурми. Генштаб ЗСУ нарахував 80 боїв з початку доби
Сили оборони України відбивають атаки російських окупантів. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони України відбивають штурми російських окупаційних військ.

З початку доби відбулося 80 бойових зіткнень. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Лиманському напрямку ворог 17 разів штурмував позиції наших захисників неподалік Макіївки, Невського, Тернів та Торського. Українські воїни зупинили усі атаки росіян.

На Покровському напрямку росіяни здійснили штурмові дії у районах населених пунктів Калинове, Суха Балка, Єлизаветівка, Зелене Поле, Новоолександрівка, Гродівка, Миколаївка, Желанне і Скучне.

Українські захисники стримують ворожий натиск і відбили 19 атак з 25 розпочатих росіянами. Ворог вдарив некерованими авіаракетами по Олександрополю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ потопили підводний човен "Ростов-на-Дону" в тимчасово окупованому Криму

На Куп'янському напрямку відбулося шість боєзіткнень, зокрема, в районах Берестового, Стельмахівки, Глушківки і Новоосинового. Чотири з яких завершено, два - тривають, повідомив Генштаб.

На Сіверському напрямку впродовж дня точилися три бої. Російські окупанти наступали у бік Верхньокам'янського і Спірного, де зазнали поразки.

На Краматорському напрямку відбулося п'ять боєзіткнень неподалік Часового Яру і Богданівки. Два бої завершено, три - продовжуються.

На Торецькому напрямку російські окупанти здійснили вісім атак - наступали біля Залізного і Торецька. Половину атак відбито, чотири - тривають.

Ворог завдав 12 авіаударів, скинувши 22 керовані авіабомби по районах Неліпівки і Торецька.

Росіяни обстріляли із території РФ прикордонні населені пункти Сумської і Чернігівської областей. Від вогню ворожої артилерії і мінометів сьогодні постраждали райони населених пунктів Мала Слобідка, Покровка, Угроїди, Бояро-Лежачі, Блешня. Також росіяни завдали 16 авіаударів, зокрема, по Запсіллю, Могриці, Вакалівщині, Глухову, Вільшанці, Сінному, Великій Рибиці, Партизанському, Юнаківці і Локні.

На Харківському напрямку ворог здійснив три атаки біля Тихого і Вовчанська, триває один бій.

На Курахівському напрямку росіяни провалили п'ять атак поблизу Красногорівки, Костянтинівки і Георгіївки.

На Времівському: ворог п'ять разів штурмував наші позиції біля Водяного, Костянтинівки і Вугледару. Три атаки відбито, дві - тривають. Ситуація під контролем наших військ.

Ворог вдарив трьома КАБами у район Водяного й запустив декілька НАРів по Новодонецьку.

На Придніпровському напрямку росіяни зазнали поразки, тричі атакуючи оборонні рубежі українців на лівобережжі Дніпра.

За 990 днів втрати російських окупаційних військ становили 592 тис. осіб, 16 368 броньованих машин, 8450 танків, 366 літаків, 328 гелікоптерів, 28 кораблів і катерів і підводний човен.

23 липня на Покровському напрямку українські воїни збили російський літак Су-25.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни провалюють штурми. Генштаб ЗСУ нарахував 80 боїв з початку доби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі