неділя, 11 грудня 2022 18:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на двох напрямках

Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на двох напрямках
Російські військові продовжують обстрілювати територію України з усіх можливих видів зброї. Фото: Getty Images

На Бахмутському та Авдіївському напрямках противник продовжує здійснювати спроби прориву оборони наших військ.

Вогневого впливу з танків та артилерії зазнали райони двадцяти шести населених пунктів. Серед них – Верхньокам'янське, Васюківка, Соледар, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Авдіївка, Опитне, Красногорівка та Мар'їнка Донецької області. Про це у неділю, 11 грудня, повідомив Генштаб ЗСУ.

Також окупанти завдали авіаудару поблизу Кліщіївки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ "нагодували" окупантів щільним вогнем з авіації та артилерії: ворог рахує втрати

На Новопавлівському напрямку ворог обороняється та та обстрілює наші позиції з мінометів, ствольної та реактивної артилерії поблизу населених пунктів Велика Новосілка, Золота Нива, Павлівка та Вугледар Донецької області.

На Запорізькому напрямку від ворожого вогню постраждали Времівка Донецької області та Темирівка, Ольгівське, Гуляйполе, Дорожнянка, Оріхів, Новоандріївка, Щербаки, Лобкове і Плавні на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку окупанти обстріляли, зокрема, Гаврилівку, Дудчани, Качкарівку, Зміївку, Берислав, Іванівку, Зеленівку, Інженерне, Антонівку і Дніпровське, а також місто Херсон.

Українські війська відбивають атаки російських окупантів у Донецькій та Луганській областях. ЗСУ продовжують контрнаступ у напрямку Сватового та Кремінної.

Тим часом російські загарбники не припиняють штурми на Авдіївському та Бахмутському напрямках. Про це свідчать свіжі карти бойових дій, опубліковані вранці 11 грудня Інститутом вивчення війни (ISW).

У Донецькій області російські загарбники 10 грудня продовжили наступальні операції у районі Бахмута.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на двох напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі