середа, 20 грудня 2023 18:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни намагалися штурмувати лівий берег Дніпра. Генштаб розповів, чим це закінчилося

Росіяни намагалися штурмувати лівий берег Дніпра. Генштаб розповів, чим це закінчилося
Наші підрозділи стійко тримають оборону. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупаційні війська провалили 29 штурмів у спробі вибити підрозділи Сил оборони України з лівобережжя Дніпра.

Ворог отримав гідну відсіч і зазнав значних втрат. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Наші підрозділи стійко тримають оборону, надалі утримують зайняті позиції та завдають вогневого ураження противнику", - сказав Генштаб.

Протягом доби українська авіація завдала ударів по 16 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки та по зенітно-ракетному комплексу росіян.

Протиповітряна оборона знищила російську керовану ракету Х-59.

Підрозділи ракетних військ уразили два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки і шість артилерійських засобів окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська розвідка показала відео ураження російських десантних суден

Протягом доби відбулось 89 бойових зіткнень. Ворог завдав п'ять ракетних і 31 авіаційний удари, здійснив 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільних. Руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

ЗСУ відбили атаки росіян на шести напрямках.

На Куп'янському - українські захисники відбили 16 атак ворога у районах Синьківки, східніше Петропавлівки та Іванівки Харківської області. Де росіяни, за підтримки авіації, намагалися прорвати оборону наших військ.

Лиманський: Сили оборони відбили 12 атак окупантів поблизу Білогорівки на Луганщині і східніше Тернів та Спірного Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили шість атак ворога біля Богданівки, Кліщіївки та Андріївки на Донеччині.

Авдіївський: наші захисники відбили 13 атак ворога східніше Новобахмутівки, Авдіївки і ще 18 атак у районах Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони стримують ворога у районах Мар'їнки, Побєди та Новомихайлівки на Донеччині. Тут противник, за підтримки авіації, здійснив дев'ять безуспішних атак на позиції наших захисників.

Запорізький: українські воїни відбили чотири атаки західніше Вербового та південніше Роботиного, де росіяни намагалися витіснити наші підрозділи з займаних рубежів.

За 665 днів втрати російських окупантів в Україні становили понад 349 190 осіб. Сили оборони України знищили 10 794 броньовані машини росіян, 5814 танка, 324 літака і 324 гелікоптера, 22 корабля і катера, підводний човен росіян.

Окупанти зосереджують основні зусилля на Бахмутському напрямку, повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни намагалися штурмувати лівий берег Дніпра. Генштаб розповів, чим це закінчилося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі