неділя, 15 жовтня 2023 11:42

Росія знову може використати Білорусь для агресії проти України - прикордонники

Росія знову може використати Білорусь для агресії проти України - прикордонники
Ситуація на кордоні з Білоруссю залишається контрольованою. Фото: konkurent.ua

Росія у будь-який момент може знову спробувати використати Білорусь для нарощування агресії проти України.

На цьому напрямку ситуація залишається повністю контрольованою Силами оборони. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля українського кордону готуються диверсії - ЦНС

За його словами, Україна посилює цей напрямок.

"Росія не має там достатніх сил для того, щоб створити якусь реальну загрозу на цей час, але, звісно, ми маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій", - сказав Демченко.

Він також наголосив, що нині слід мати сильну оборону, сильні засоби для того, щоб стримувати будь-які дії, якщо такі відбудуться.

Втягнення білоруської армії у наземну операцію у війні проти України є стратегічним завданням Кремля. Водночас, за весь період повномасштабного вторгнення Росії цього поки не вдалося зробити. Про це розповів представник ГУР МО України Андрій Юсов.

Російська ФСБ та білоруський КДБ домовились провести операцію "під чужим прапором". Хочуть атакувати об'єкт на території Білорусі і звинуватити Україну.

Зараз ви читаєте новину «Росія знову може використати Білорусь для агресії проти України - прикордонники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі