пʼятниця, 22 квітня 2022 08:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія збирає уламки Bayraktar для провокацій на своїй території (оновлено)

Росія збирає уламки Bayraktar для провокацій на своїй території (оновлено)
Росія готує масштабні провокації на своїй території. Фото: Міноборони Вірменії

Російські окупанти збирають уламки збитих Bayraktar та українських вертольотів з метою влаштувати провокації на території РФ.

Все мають доставити до чотирьох російських областей, повідомив екснардеп Сергій Висоцький у Facebook.

"Російські війська отримали завдання терміново зібрати та доставити на територію Білгородської, Курської та Брянської областей уламки збитих українських Bayraktar та вертольотів. Режим Путіна оголосить винними у терактах українські Збройні сили, а на місці "терактів" знайдуть уламки української авіаційної техніки, начебто "збитої" російською протиповітряною обороною", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові освоюють нові види зброї у Великій Британії

Висоцький додав, що з деяких населених пунктів прикордонних з Україною областей РФ вже проведена організована евакуація.

"Зокрема, після інспірованих ФСБ дзвінків про мінування. До чергових провокацій режиму Путіна на території РФ залишились лічені години", - написав.

Зазначив, що українські спецслужби володіють повною інформацією про чергові злочинні плани Росії.

ОНОВЛЕНО: Це – маніпуляція, повідомили згодом у Центрі протидії дезінформації.

"Росія готує провокації під "чужим прапором". Війська РФ збирають та планують доставити на територію прикордонних областей РФ уламки збитих українських Bayraktar для підготовки масштабних провокацій. Застерігаємо: це – маніпуляція", - сказано в повідомленні.

Росія запровадила режим терористичної небезпеки у чотирьох прикордонних з Україною областях. У Брянській, Бєлгородській, Курській та Воронезькій областях РФ запровадили жовтий режим терористичної загрози.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Кирило Буданов також заявив, що російські спецслужби планують серію терактів із мінуванням і підривом житлових будинків, лікарень та шкіл у російських населених пунктах. А також завдання ракетно-бомбових ударів по місту Бєлгород чи одному з міст Криму.

Зараз ви читаєте новину «Росія збирає уламки Bayraktar для провокацій на своїй території (оновлено)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі