четвер, 13 квітня 2023 08:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія з новою силою атакувала Херсон з авіації: є жертви

Росія з новою силою атакувала Херсон з авіації: є жертви
Ворожа авіація продовжує бити по Бериславу. Фото: t.me/khersonskaODA

За минулу добу російські окупанти здійснили 46 обстрілів Херсонщини, випустивши 185 снарядів. Область перебувала під вогнем російської авіації, "Градів", дронів та важкої артилерії.

Є жертви серед цивільного населення, повідомив уранці 13 квітня голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін у Telegram.

"На жаль, унаслідок ворожого обстрілу загинула людина, ще двоє жителів області дістали поранення", – написав він.

Місто Херсон ворог обстріляв п'ять разів. Російські окупанти поцілили у житлові квартали населених пунктів області, пошкодили територію заводу в Херсоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни накрили "Ураганами" українське місто: є жертви

З деокупованої території регіону евакуювали 72 особи.

Російська армія продовжує зводити оборону на півдні України. Супутникові знімки, зроблені на початку квітня, показують збудовані росіянами укріплення по всьому Криму. На знімках видно оборонні споруди вздовж траси М18 біля Медведівки та вздовж Північно-Кримського каналу біля Армянська, Маслового та Новоіванівки, ймовірно, зведені на початку 2023 року. На знімках також показано будівництво фортифікаційних споруд уздовж пляжів поблизу Вітиного у західному Криму.

Укріплення у Криму можуть свідчити, що російські війська не впевнені у своїй здатності утримувати окуповані території на півдні України в очікуванні українського контрнаступу. 11 і 12 квітня російські джерела оприлюднили кадри, на яких нібито видно, як на запорізькому напрямку діють невідомі підрозділи спеціального призначення ВДВ (ВДВ) РФ і добровольчого загону "Крим". 12 квітня російські війська здійснили регулярні обстріли Херсонської, Запорізької, Дніпропетровської та Миколаївської областей.

Зараз ви читаєте новину «Росія з новою силою атакувала Херсон з авіації: є жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі