субота, 26 серпня 2023 10:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія вивела носій "Калібрів" в Азовське море ‒ ВМС

Станом на 10:00 суботи, 26 серпня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває шість ворожих кораблів. Серед них немає ракетоносіїв.

Однак, в Азовському морі чергує два кораблі РФ, серед яких є один носій крилатих ракет "Калібр". Про це повідомили у командуванні Військово-морських сил ЗСУ.

Автор: t.me/ukrainian_navy
  Російські загарбники вивели ракетоносій в Азовське море
Російські загарбники вивели ракетоносій в Азовське море

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Повітряних силах повідомили деталі вечірньої атаки ворога

Загальний залп ракет, які ворог тримає в Азовському морі, складає до восьми "Калібрів".

Окрім того, в Середземному морі на бойовому чергуванні перебуває вісім ворожих кораблів, з них два носії крилатих ракет "Калібр". Їхній загальний залп ‒ до 24 ракет.

"РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря", ‒ наголошують у ВМС ЗСУ.

Протягом минулої доби російські загарбники завдали двох ракетних та 62 авіаційних ударів по Україні.

Ворог також здійснив 89 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це вранці 26 серпня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України. Українські військові знищили дві крилаті ракети "Калібр" та чотири ударні БпЛА Shahed-136/131.

Зараз ви читаєте новину «Росія вивела носій "Калібрів" в Азовське море ‒ ВМС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі