субота, 26 серпня 2023 07:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Армія РФ била ракетами та авіацією по цивільних. Є загиблі та поранені

Армія РФ била ракетами та авіацією по цивільних. Є загиблі та поранені
Минулої доби Росія завдала по Україні двох ракетних ударів. Фото: pravda.com.ua

Протягом минулої доби російські загарбники завдали двох ракетних та 62 авіаційних ударів по Україні.

Ворог також здійснив 89 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це вранці 26 серпня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Українські військові знищили дві крилаті ракети "Калібр" та чотири ударних БпЛА Shahed-136/131.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти критикують своє командування через великі втрати на Херсонщині

"Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки, школи та інша цивільна інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою", ‒ зазначають у Генштабі.

Разом з тим авіація Сил оборони України протягом доби завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та одного ‒ по зенітно-ракетному комплексу противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили один зенітно-ракетний комплекс та три артилерійських засоби на вогневих позиціях противника.

Українські сили 25 серпня продовжили наступальні операції біля Роботиного на заході Запорізької області. Там ЗСУ просунулися вперед, а російські "воєнкори" висловили занепокоєння відсутністю підкріплень і ротації військ РФ у цьому районі, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними українського Генштабу, ЗСУ досягли успіхів на напрямках Новоданилівка-Новопокровка та Мала Токмачка-Очеретувате.

Зараз ви читаєте новину «Армія РФ била ракетами та авіацією по цивільних. Є загиблі та поранені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі