субота, 29 липня 2023 06:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія вдарила по Дніпру двома "Іскандерами" ‒ Генштаб

Росія вдарила по Дніпру двома "Іскандерами" ‒ Генштаб
Росія ввечері 28 липня вдарила по Дніпру ракетами "Іскандер-М". Фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Російські загарбники ввечері 28 липня завдали ракетного удару по місту Дніпро, застосувавши дві балістичні ракети "Іскандер-М".

Окрім того, ворог завдав 11 авіаційних ударів по Україні, здійснив 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це вранці 29 липня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Внаслідок російських ударів є постраждалі серед цивільного населення, руйнувань зазнали житлові будинки, інша цивільна та адміністративна інфраструктура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вже втретє атакували будівлю СБУ в Дніпрі

"Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою", ‒ зазначили в Генштабі.

Разом з тим авіація Сил оборони України за минулу добу завдала трьох ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії минулої доби уразили вісім артилерійських засобів на вогневих позиціях, дві станції радіоелектронної боротьби. А також склади боєприпасів та пально-мастильних матеріалів противника.

Ввечері 28 липня російські окупанти поцілили у багатоповерхівку та будівлю СБУ в центрі Дніпра. Постраждали дев'ятеро людей. Серед них двоє дітей – 14 і 17 років.

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв зробити все, щоб притягнути "цю сволоту" до повного покарання за агресію й терор проти наших людей.

Зараз ви читаєте новину «Росія вдарила по Дніпру двома "Іскандерами" ‒ Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі