пʼятниця, 11 березня 2022 16:08

Росія спланувала бомбардування Білорусі, щоб звинуватити Україну

Росія спланувала бомбардування Білорусі, щоб звинуватити Україну
Україна не мала і не має намірів атакувати білоруські території. Фото: УНІАН

Керівництво російських військ спланувало операцію з бомбардування населених пунктів Білорусі, щоб потім звинуватити у цьому Україну.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков у Facebook.

"Зараз командування російських окупаційних військ готує серію кривавих провокацій. Згідно з їх злочинним задумом, російська авіація готується завдати удару по ряду населених пунктів на території Республіки Білорусь, що знаходяться поблизу українсько-білоруського кордону. Зокрема, удару збираються завдати н.п. Копані, Столинського району Брестської області.

Для маскування злочину Росія має намір здійснити атаку з повітряного простору України.Мета провокації – змусити чинне керівництво Білорусі до війни проти України", - повідомив Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ готує ще одну "жахливу операцію" - Кулеба

Він запевнив громадян Білорусі, що українська армія не планувала і не плануватиме жодних агресивних дій проти їхньої країни.

"Не дозвольте втягти свою країну у цю війну! Збережіть життя своїх близьких! Не дайте Кремлю знищити майбутнє Білорусі!", - наголосив Резніков.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Росія спланувала бомбардування Білорусі, щоб звинуватити Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі