понеділок, 15 серпня 2022 12:54

Росія почала зворотну депортацію: із Пскова до Маріуполя повертають українців

Росія почала зворотну депортацію: із Пскова до Маріуполя повертають українців
Із російського Пскова повертають до Маріуполя українців, бо вони стали проблемою для місцевої влади. Фото: t.me/mariupolrada

У Росії проводять зворотню депортацію.

Із Пскова повертають до Маріуполя українців, бо вони стали проблемою для місцевої влади. Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

"Перший факт зворотної депортації з Росії. З російського Пскова, де маріупольці стали проблемою для місцевої влади, їх повертають додому. В суботу 60 маріупольців "добровільно" завантажили у два причіпних вагони та відправили до Ростова-на-Дону. Де їх зустрінуть органи ДНР та відвезуть додому", - написав Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі поширюють фейковий перелік будинків, що підлягають знесенню

Він зазначив, що більшість з цих людей не має вцілілого житла в місті. Й змушена буде жити на вулиці. Або "вламуватись" в квартири інших маріупольців, які в евакуації.

"Чудовий реальний приклад "турботи" Росії та її здатності. Сучасна Росія навіть депортацію не здатна організувати, як би цинічно не звучала правда", - підкреслив радник мера.

Російські терористи продовжують знущатися над мешканцями Маріуполя, серед яких залишилися переважно літні люди. Їх змушують стояти в чергах у спеку, щоб отримати "гуманітарну допомогу".

Цивільні можуть прийняти лише гарячий душ. Зробити це можна лише біля ТЦ "Метро" в гуманітарному штабі "Единой России". Душ працює з 11:00 до 16:00, коли в місті найспекотніше.

Маріупольці облаштовують на вулицях кухні й зони відпочинку. Там вони готують, шукають дрова й збирають воду. Містяни досі намагаються знайти рідних і близьких. Загиблих доводиться ховати на подвір'ях.

Зараз ви читаєте новину «Росія почала зворотну депортацію: із Пскова до Маріуполя повертають українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі