неділя, 14 серпня 2022 17:18

Спецтема: Війна Росії проти України

У Маріуполі поширюють фейковий перелік будинків, що підлягають знесенню

У Маріуполі поширюють фейковий перелік будинків, що підлягають знесенню
У Маріуполі окупанти поширюють неправдивий перелік будинків, які нібито планують знести. Фото: armyinform.com.ua

У маріупольських чатах та Telegram-каналах окупанти поширюють перелік будинків, що нібито підлягають знесенню.

Розсилають лист зі списком будинків від підрядної компанії з РФ під грифом "для службового користування". Радник міського голови Петро Андрющенко сумнівається у достовірності документа. Про це він написав у Telegram.

За його словами, у переліку є вцілілі будинки, натомість немає цілої низки повністю зруйнованих. До того ж, такий перелік мала б подавати місцева окупаційна адміністрація, а не підрядник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали терміни відбудови Маріуполя – це коштуватиме понад $14 млрд

"Гриф ДСК та відсутність підпису і реєстраційного номеру. За умов тотального контролю маємо великий сумнів щодо автентичності документа. У підсумку ми схиляємося до висновку, що цей лист – чергова інформаційна атака окупантів. Спрямована вона на те, аби спонукати маріупольців повертатися з евакуації. З другого боку – на заспокоєння суспільних настроїв в місті", – зазначає Андрющенко.

З тимчасово захопленого Маріуполя поїхали тульські підрядники, які займалися "відновленням" міста в Лівобережному районі. Також окупанти зупинили розбір завалів, не розпочавши обіцяного будівництва.

У тимчасово окупованому Маріуполі на Донеччині продовжують приховано мобілізувати містян на війну проти України.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі поширюють фейковий перелік будинків, що підлягають знесенню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі