четвер, 11 серпня 2022 10:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Прихована мобілізація в Маріуполі: окупанти вдалися до нового обману

У тимчасово окупованому Маріуполі на Донеччині продовжують приховано мобілізувати містян на війну проти України.

Тепер це роблять під виглядом пропозиції роботи в "народній міліції" так званої ДНР, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram 11 серпня.

"Не спрацювали пожежні інспектори, охоронці, сапери, вертухаї – запустили робітників патрульно-постової служби "міліції". Знов – гарна спроба. А хто раптом захитався, нагадаю. 30 відсотків зрадників-поліціянтів Маріуполя вже переведено на лінію фронту. Хочеш бути наступним – оформлюйся в "народну милицю ДНР", – написав радник.

Автор: t.me/andriyshTime
  Під виглядом пропозиції роботи у "Народній міліції" так званої ДНР людей мобілізують на війну
Під виглядом пропозиції роботи у "Народній міліції" так званої ДНР людей мобілізують на війну

У водоканалі Маріуполя продовжується бунт, який окупаційна "влада" не здатна подолати, стверджує Андрющенко.

"Не допомагає навіть візит окупаційного керівництва "Вода Донбасу" та чергові "завтраки". Доходить до прямих погроз, але безуспішно. Наслідки демократії на марші", – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сімейний підряд колаборантів: син пішов на "концерт Кобзона", батько – "поліцай"

За його словами, у місті зростає незадоволення не лише у мешканців Лівобережного та Приморського районів через відсутність вода та електрики.

"Несподіваний вибух у Сартані, де люди вимагають гуманітарної допомоги. Яка на паперах є, а реальності немає. І здавалося, до чого тут Іващенко (колаборант і псевдомер Маріуполя Костянтин Іващенко. – Gazeta.ua) та його сини, які торгують вкраденою гуманітаркою", – підсумував Андрющенко.

10 серпня Петро Андрющенко повідомив, що в Маріуполі починаються протести працівників комунальних служб. Зокрема, міський водоканал всім штатом не вийшов на роботу через невиплату заробітної плати.

Того ж дня стало відомо, що у захопленому місті почалася прихована мобілізація. Жителі вже отримують sms-повідомлення з нібито пропозицією роботи в "новому підрозділі". Насправді людей просто збирають і відправляють на фронт, за даними міської ради.

Влада Маріуполя закликала людей виїжджати з міста й не воювати на боці тих, хто приніс в Україну війну.

Зараз ви читаєте новину «Прихована мобілізація в Маріуполі: окупанти вдалися до нового обману». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі