середа, 06 липня 2022 12:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Назвали терміни відбудови Маріуполя – це коштуватиме понад $14 млрд

Назвали терміни відбудови Маріуполя – це коштуватиме понад $14 млрд
На відбудову Маріуполя піде до 10 років. Фото: East News

Відбудова Маріуполя Донецької області коштуватиме понад $14 млрд.

Повне відновлення міста займе від семи до 10 років. Про це повідомив мер Вадим Бойченко, передає Маріупольська міська рада у Telegram.

За його словами, російські терористи знищили чи пошкодили 1356 багатоповерхових будинків. Також розбомбили 40% приватних будинків. Більшість з них не підлягають реконструкції.

Саме тому заплановане будівництво нових об'єктів. За оцінкою експертів, понад $14 млрд необхідно для проживання у Маріуполі 220 тис. людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Захід не побудує новий Маріуполь" – чи працюватиме план відбудови України

Остаточну суму назвуть, коли оцінять зруйновані будинки після деокупації міста. Європейський інвестиційний банк та великий український бізнес вже заявили про готовність допомагати у відновленні.

"Співпрацюємо з різними експертами з міст, які були зруйновані під час Другої світової війни. Це Гданськ, Варшава, Дрезден, Роттердам. Вивчаємо їх досвід відбудови. Сподіваємося, що у "плані Маршала" для всієї країни буде окремий розділ для Маріуполя", – зазначив Бойченко.

На міжнародній конференції з відновлення України у швейцарському місті Лугано ухвалили підсумкову декларацію. Глави держав та урядів, міністри і високі представники зобов'язалися підтримувати Україну на її шляху до відновлення від початку і до довгострокового відновлення, сказав прем'єр Денис Шмигаль.

Протягом шести тижнів разом з понад 3 тис. експертів, посадовців, парламентарів напрацювали реформи і запропонували проривні проєкти по 24 напрямках.

Зараз ви читаєте новину «Назвали терміни відбудови Маріуполя – це коштуватиме понад $14 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі