неділя, 27 листопада 2022 20:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія планувала напад ще на одну країну – ЗМІ

Росія планувала напад ще на одну країну – ЗМІ
Жертвою РФ могла стати не тільки Україна, адже Кремль цілком серйозно готувався до військового конфлікту з ще однією країною. Фото: newsweek

Повномасштабна війна, спровокована Росією, була неминучою через маніакальне бажання російського президента Володимира Путіна.

Втім жертвою РФ могла стати не тільки Україна, адже Кремль цілком серйозно готувався до військового конфлікту з Японією. Про це повідомляє Newsweek.

У розпорядженні американського видання опинився лист від 17 березня, написаний особою, яка співпрацює з ФСБ, адресований російському правозахиснику та журналісту Володимиру Осєчкіну.

У документах під грифом "таємно", якими поділився інформатор із ФСБ РФ під псевдонімом "Вітер змін", йдеться про те, що Росія у серпні 2021 року "цілком серйозно готувалася до локального воєнного конфлікту" з Японією.

"Впевненість у тому, що країни (Росія та Японія – Gazeta.ua) увійдуть до стадії гострого протистояння й навіть війни, була високою. Чому для війни в підсумку була обрана Україна – сценарій особливо не змінився...", – повідомив агент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки тисяч ракет Росія вже випустила по Україні – у ЗСУ порахували

Видання пише, що перед початком конфлікту з Японією у гру мали вступити пропагандисти. Їхня роль полягала у розпалюванні ненависті росіян до японців, створюючи останнім імідж "нацистів" і "фашистів". Цю тактику, зрештою, використали щодо українців.

Росія навіть почала готувати суспільство до війни з Японією. У серпні 2021 року ФСБ розсекретило інформацію про те, що під час Другої світової війни японські спецслужби мали катувати громадян СРСР.

Спочатку ця новина була малопомітною в інформаційному просторі, але за лічені дні пропаганда почала розганяти цю тему. Восени про японців забули.

Москва раптом передумала воювати з Японією й зупинилася на Україні. Причини зміни позицій невідомі.

"Вітер змін" також назвав точні позиції російських гелікоптерів, які, за його словами, мали чекати сигналу для атаки на Японію.

"В обох випадках це просто божевілля. Але взагалі війна була неминуча для Росії через маніакальне бажання її з боку керівництва", – йдеться в листі.

Російському диктатору Володимиру Путіну не вдасться використати зиму як зброю проти України.

Хоча Кремль реагує на поразки у війні з великою жорстокістю, зазначив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберґ. Його цитує Welt.

Він заявив, що з настанням зими Москва почала бомбити енергопостачання України, щоб поставити країну навколішки. Путін намагається використати зиму як зброю. Але йому це не вдасться.

Зараз ви читаєте новину «Росія планувала напад ще на одну країну – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі