пʼятниця, 09 лютого 2024 11:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія кидає в бій піхоту: у ЗСУ розповіли про ситуацію на лівобережжі Херсонщини

Росія кидає в бій піхоту: у ЗСУ розповіли про ситуацію на лівобережжі Херсонщини
Українські війська утримують позиції на лівобережжі Херсонської області. Фото: deepstatemap.live

На лівобережжі Херсонської області дещо знизилась інтенсивність російських штурмів.

При цьому загарбники атакують переважно піхотою без залучення бронетехніки. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

Вона наголосила, що українські війська продовжують утримувати позиції на лівому березі Дніпра й відбивають ворожі атаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже тисяча окупантів і море техніки - оновили втрати РФ за добу

"З боку окупантів інтенсивність атак суттєво знизилася. Останніми днями було три-чотири атаки. За минулу добу ми нарахували дві такі, і вони теж були невдалими", - сказала Гуменюк.

За її словами, російські загарбники продовжують піхотні штурми, не застосовуючи бронетехніку.

"Очевидно, економлять техніку. І ми бачимо, це вже довготривалий час відбувається. Після того, як вони досить потужно втрачали її при кожному штурмі. Була така заборона на використання техніки і зараз суто виходи піхотних груп", - додала Гуменюк.

Речниця додала, що росіяни мають достатній запас техніки, але втрати змушують економити її.

За даними Генштабу ЗСУ, на Херсонському напрямку українські воїни продовжують утримання позицій та відбиття штурмів окупаційних військ.

Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити українські підрозділи із займаних позицій. Так, протягом доби противник здійснив дві безуспішні штурмові дії. Водночас, наші воїни активними діями завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Зараз ви читаєте новину «Росія кидає в бій піхоту: у ЗСУ розповіли про ситуацію на лівобережжі Херсонщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі