понеділок, 03 червня 2024 03:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія хоче "очистити" Харків від населення - The Wall Street Journal

Росія хоче "очистити" Харків від населення - The Wall Street Journal
Харків залишається під прицілом Москви. Фото: facebook.com/MNSKHARKIV

Росія прагне зробити життя у Харкові нестерпним, щоб люди виїхали з нього.

Тому націлилася на енергетичну інфраструктуру міста і обстрілює його ракетами та керованими бомбами, намагаючись підтягнути свою артилерію на відстань удару, пише The Wall Street Journal.

"Звичайно, Путін все ще хоче Харків", - заявив Олег Синєгубов, голова Харківської військової адміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни готують другу фазу наступу на Харків - ISW

Синєгубов зазначив, що Росія розгорнула лише частину військ, необхідних для штурму міста, який, за його оцінками, може потребувати до півмільйона солдатів.

"Але Росія налаштована на довгу війну. У найгіршому випадку Кремль може повторити стратегію, яку він застосував проти Алеппо (Сирія) у 2016 році, коли російські військово-повітряні сили, що підтримували сирійський уряд у громадянській війні, зруйнували системи електро- і водопостачання, а також розбомбили лікарні і школи", - заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Литвиненко.

Населення Алеппо скоротилося до третини від довоєнного рівня до того, як режим Асада відбив місто у опозиційних сил.

"Вони просто витіснили людей. Це те, що вони хочуть реалізувати щодо Харкова", - підкреслив Литвиненко.

Лише за останній тиждень російські ракети і керовані бомби влучили в друкарню і будівельний гіпермаркет, в результаті чого загинуло понад 25 осіб.

Міська влада заявляє, що немає необхідності в евакуації, але радить жителям не ігнорувати попередження про повітряну тривогу і уникати громадських місць.

Російські терористи в ніч на 31 травня вчергове атакували ракетами Харків. Вибухи пролунали в зоні житлової інфраструктури, пошкоджена пʼятиповерхівка, є загиблі.

Противник атакував Харків п'ятьма зенітними керованими ракетами С-300/С-400 із Бєлгородської області в РФ, а також здійснив пуски чотирьох ударних БпЛА типу Shahed-131/136 з району Єйська.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче "очистити" Харків від населення - The Wall Street Journal». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі