понеділок, 28 листопада 2022 07:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія готується перекидати в Україну свої підрозділи з Білорусі ‒ Генштаб

Росія готується перекидати в Україну свої підрозділи з Білорусі ‒ Генштаб
Російське командування продовжує переміщення підрозділів та техніки для поповнення втрат. Фото: ukrinform.ua

Російські загарбники продовжують зосереджувати зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони України.

Триває переміщення особового складу та військової техніки ворога для комплектування підрозділів, що зазнали втрат. Про це вранці 28 листопада повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ на Херсонщині: в ISW оцінили укріплення росіян і розказали про найбільший страх ворога

Очікується, що росіяни перекидатимуть окремі свої підрозділи з території Білорусі після набуття ними бойових спроможностей.

"Для дискредитації Сил оборони, російські окупанти обстрілюють населені пункти, перекладаючи відповідальність на Збройні Сили України. Крім того, ворог поширює дезінформацію, що громадян України зі звільнених територій затримують українські військові для збільшення обмінного фонду, звинувачуючи їх у співпраці з окупантами", ‒ йдеться у повідомленні.

Республіка Білорусь продовжує підтримувати збройну агресію РФ проти України, надає свою територію та повітряний простір для завдання ракетних та авіаційних ударів. Підрозділи білоруських сил спеціальних операцій, які входять до складу регіонального угруповання військ так званої союзної держави РФ та республіки Білорусь, залучені до посилення ділянки державного кордону. Про це у неділю, 27 листопада, повідомив Генштаб ЗСУ.

Підтверджується ураження ворожого об'єкту в районі Сватового Луганської області 25 листопада. Там було близько 70 російських окупантів, пише Генштаб ЗСУ у зведенні.

Зараз ви читаєте новину «Росія готується перекидати в Україну свої підрозділи з Білорусі ‒ Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі