вівторок, 01 березня 2022 18:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія готує провокацію, щоб ввести білоруські танки - розвідка

Росія готує провокацію, щоб ввести білоруські танки - розвідка
Росія готує свідому провокацію для виправдання введення білоруських військ. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Росія готує свідому провокацію для виправдання введення білоруських військ.

Зараз поблизу білорусько-українського кордону знаходяться приблизно 300 білорпуських танків, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

"Колона ще не перетнула кордон і чекає на маршруті м. Пінськ – Іванове – Драгічин - це приблизно за 30 км від державного кордону України. Очікується, що Росія планує провести свідому провокацію, щоб виправдати заплановану атаку білоруських військ", - кажуть розвідники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наш спільний ворог — це диктатори Путін та Лукашенко" - білоруси боротимуться за Україну

Вдень 1 березня повідомлялося, що диктатор Олександр Лукашенко скликав розширений склад Радбезу. І заявив, що в Білорусі приведено в готовність засоби ППО, щоб "не допустити ударів у спину російським військам".

Тим часом на Чернігівщину вже зайшли білоруській війська. Люди перегородили дорогу танкам.

Росія о 4:00 ранку 24 лютого напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Росія готує провокацію, щоб ввести білоруські танки - розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі